Us Heit Distillery - Frysk Hynder

Us Heit Distillery is een Friese destilleerderij die gevestigd is in Bolsward. Ze maken een unieke Single Malt. In het logo staat een paard en op de dop is een mooie tinnen paardenkop te vinden. Het Friese woord Hynder betekent paard. Hieronder staat een lijst met de whisky die ze maken.

Nederland en whisky 

Over Us Heit Distillery 

De unieke dop van Frysk Hynder
Unieke dop Frysk Hynder met tinnen paardenkop

In Bolsward, Friesland, staat de destilleerderij Us Heit Distillery. Hier maakt Aart van der Linde vijf verschillende Single Malt whisky's onder het label Frysk Hynder. Naast Friese whisky's maakt Us Heit ook diverse likeuren.

De whisky's worden vaak vernoemd naar het soort vat waarin de whisky wordt gerijpt. 

Single Malt van Us Heit

 • Frysk Hynder - Red Wine Cask
  Whisky, gerijpt op vaten van rode wijn. Door de drie jaren van rijping op wijnvaten uit Bordeaux, heeft deze whisky mooie aroma’s ontwikkeld met fruit en natuurlijk hints van rode wijn.

 • Frysk Hynder - Single Malt
  Single Malt whisky uit Friesland. Deze whisky kenmerkt zich door een zoetig karakter. Voor een jonge whisky is de smaak verrassend zacht.

 • Frysk Hynder - Cognac Cask
  Whisky, gerijpt op cognacvaten. Deze Cask strength heeft minimaal 5 jaar gerijpt op oude cognacvaten. Ze is daarna onverdund gebotteld.

 • Frysk Hynder - Cask Strength
  Whisky, uit het vat rechtstreeks gebotteld. Zie ook Cask strength »
  Deze whisky is minimaal vijf jaar gerijpt op allerlei soorten vaten. Momenteel verkrijgbaar vanuit portvaten. De whisky heeft een alcoholpercentage van 65% vol. wanneer deze het vat in gaat. Vaak is dat rond de 55% wanneer ze gebotteld wordt. Dit komt door het verdampen van de alcohol door de poreuze houten vaten. Zie ook Angels’ Share » 

 • Frysk Hynder - Port Cask
  Whisky, gerijpt op portvaten. Deze whisky heeft een bijna roze kleur.

 

 

Kijk ook naar andere Nederlandse whisky