Talisker

Beschrijving van de whisky

Talisker komt van the Isle of Skye. Het is de enige Single Malt die gemaakt wordt op het schiereiland Skye. De Talisker wordt vaak beschreven als half Islay en half Higland.

Type whisky, herkomst en leeftijden

Talisker is een Single Malt. Deze Single Malt is een Sc hotse whisky van het schiereiland Skye. De destilleerderij staat in Carbost.
Ze is beschikbaar in allerlei leeftijden. Single Malt van Talisker valt onder de premium Single Malt Whisky's. De Single Malt van 10yo is 45,8%.

Categorie whiskybeleving

Deze whisky zit in categorie 5.   Wat betekent dit cijfer?

Overige feiten over Talisker

Single Malt van Talisker

De destilleerderij van Talisker, op het schiereiland Skye, werd in 1830 opgericht. In die tijd noemde een plaatselijke dominee de nieuwe destilleerderij een vloek voor de regio. Talisker floreerde en ontwikkelde zich goed en werd meerdere keren door nieuwe eigenaars overgenomen. De huidige eigenaar is Guiness UDV.

In de 160 jaren die daarop volgden, hebben verschillende branden Talisker geteisterd. Daarom werd in 1960 besloten om de destilleerderij in zijn geheel te verbouwen. Op dit moment wordt de productie deels gebruikt voor de blends van Johnnie Walker.

De Single Malt van Talisker is deel van de Classic Malt serie. Dat is een serie van zes Single Malts.
Zie Classic Malts of Scotland »

Er is ooit een lied gezongen voer de Talisker, op basis van een gedicht van Robert Louis Stevenson. Het gedicht heet "The Scotsman's Return from Abroad" en de Talisker wordt daarin de "the King o' drinks" genoemd.

 

Talisker schrijft trots op zijn label: Made by the Sea.

 

Ook interessant

Single Malt uit Campbeltown en van The Islands   Lijst van alle Schotse whisky

Zie Single Malt »

Lees over Leeftijd van whisky »